Sara Hagman

Your life , Your choice

Jordärtsskockssoppa

Kategori: recept

 
 
Gårdagens middag. SUPER gott!! Hade glutenfritt knäckebröd till för att ha något att tugga på vid sidan av. Man kan göra eget knäckebröd eller skorpor att ha till. Men för att va lite bekväm blev de köpe knäckebröd. Jätte gott att ha som förrätt men gpr även bra att ha till huvudrätt. Så gott med soppa nu när vintern närmar sig. Så har ni några goda soppor att dela med er så komentera gärna. 
 
 

Jordärtsskockssoppa med parmachips

Den mjuka jordärtsskocksmaken passar till nästan allt. Pröva till exempel med parmachipseller stekt bacon.

Ingredienser, 4 personer

  • 500 g jordärtskockor, c:a 10 stycken
  • 3 potatisar
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 1/2 dl vitt vin
  • 1/2 liter vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 3 dl vispgrädde
  • 8-10 timjankvistar till garnering eller välj färsk krydda efter säsong och smak.

Gör så här:

  1. Skala jordärtskockorna och potatisen. Skär i bitar. Finhacka vitlöken och den gula löken.
  2. Fräs ingredienserna snabbt med lite smör i en tjockbottnad kastrull.
  3. Häll över vinet och låt det koka ihop i en minut.
  4. Häll på vatten och lägg i buljongtärningen, rör om.
  5. Låt detta koka i 15 minuter, tills grönsakerna är mjuka.
  6. Mixa soppan i en matberedare eller med en stavmixer.
  7. Om du använder matberedare, häll tillbaka soppan i kastrullen. Ställ kastrullen på plattan med lågvärme eller eftervärme och rör i grädden.
  8. Smaka av med salt och peppar. Garnera med parmachips, timjan och ett par varv med svartpeppar. 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: