Har aldrig tyckt om knäckebröd innan. Relaterar nog det till när man gick på fritids, var brödet slut och man fortfarande var hungrig fickman ta knäckebröd. Det gjordeont i mnnen och smulorna hamnade överallt innanför kläderna.Nu, jag älskar knäckebröd, speciellt om man äter det till soppa. Lite smör och ost. Mums. Vi äter inte så mycket bröd hemma hos oss längre, och därför försvann knckebrödet också. Men så fick jag detta receptet av min mamma, och nu äts det knäckebröd igen. Har även två andra recept jag hittat på internet som vi brukar växla mellan. Men lägger upp detta, för det var de första jag gjorde.
Gårdagens middag. SUPER gott!! Hade glutenfritt knäckebröd till för att ha något att tugga på vid sidan av. Man kan göra eget knäckebröd eller skorpor att ha till. Men för att va lite bekväm blev de köpe knäckebröd. Jätte gott att ha som förrätt men gpr även bra att ha till huvudrätt. Så gott med soppa nu när vintern närmar sig. Så har ni några goda soppor att dela med er så komentera gärna.
Jordärtsskockssoppa med parmachips
Den mjuka jordärtsskocksmaken passar till nästan allt. Pröva till exempel med parmachipseller stekt bacon.
Ingredienser, 4 personer
500 g jordärtskockor, c:a 10 stycken
3 potatisar
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 1/2 dl vitt vin
1/2 liter vatten
2 hönsbuljongtärningar
3 dl vispgrädde
8-10 timjankvistar till garnering eller välj färsk krydda efter säsong och smak.
Gör så här:
Skala jordärtskockorna och potatisen. Skär i bitar. Finhacka vitlöken och den gula löken.
Fräs ingredienserna snabbt med lite smör i en tjockbottnad kastrull.
Häll över vinet och låt det koka ihop i en minut.
Häll på vatten och lägg i buljongtärningen, rör om.
Låt detta koka i 15 minuter, tills grönsakerna är mjuka.
Mixa soppan i en matberedare eller med en stavmixer.
Om du använder matberedare, häll tillbaka soppan i kastrullen. Ställ kastrullen på plattan med lågvärme eller eftervärme och rör i grädden.
Smaka av med salt och peppar. Garnera med parmachips, timjan och ett par varv med svartpeppar.
Jag är 25år och bor i vackra Helsingborg tillsammans med min sambo och våra två katter. Jobbar som undersköterska i Hemvården, men studerar just nu till specialutbildad undersköterska inom hälsa. Mitt stora intresse är träning och matlagning.
Här kan ni följa mina tips och råd och även få goda och nyttiga recept.